Wil jij kinderen met een beperking op de armste plekken van de wereld helpen?

Jarige Job
Wereldwijd hebben ongeveer een miljard mensen een handicap. Het merendeel leeft in ontwikkelingslanden, in bittere armoede. Mede omdat ze geen toegang tot onderwijs hebben gehad. Het Liliane Fonds zet zich in voor kinderen met een beperking op de armste plekken van de wereld en draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen. Bijvoorbeeld door goed onderwijs te bieden. Zodat ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.

Doe de kennisquiz, vul je gegevens in en laat je stem horen!

Je maakt kans op één van de vijf exemplaren van het boek ‘Jarige Job’ van Annemarie Haverkamp. In dit boekje staan de columns die Annemarie Haverkamp schreef over haar ernstig gehandicapte zoon Job. Daarnaast is er in een extra hoofdstuk te lezen over de reis die zij maakte samen met het Liliane Fonds naar Campinas in Brazilië. Daar bezocht ze een revalidatiecentrum waar kinderen met een handicap worden begeleid.
Start de quiz!

Vraag 1

Wat is de grootste veroorzaker van handicaps?

Vraag 2

Waarom lopen albino kinderen in Tanzania elke dag extra groot gevaar?

Vraag 3

Aisha (7) is geboren met een hersenbeschadiging. In het begin merkte niemand iets bijzonders aan haar. Toen ze een jaar oud was, bracht moeder Grace haar naar het ziekenhuis vanwege darmklachten. Een arts daar zei botweg dat haar kind gehandicapt was en dat dit kwam door háár. Wat gaf de arts in het ziekenhuis als reden dat Aisha gehandicapt is?